Leren aan de Zaan is vanuit noodzaak ontstaan als underground concept onder de naam Café 7b met drie jongens uit groep 7. Steeds vaker wisten ouders van (bijna) thuiszitters de weg naar Café 7b te vinden. In 2018 besloten Annelies en Inge met dit concept meer naar buiten te treden onder de naam Leren aan de Zaan en de samenwerking met scholen en andere professionals op te zoeken. Sindsdien is Leren aan de Zaan zich aan het ontwikkelen tot een paraplu voor meerdere zelfstandig ondernemers, die zich naast hun andere bezigheden, willen inzetten voor kinderen en jongeren die (tijdelijk) een andere route bewandelen.

Inge Verloop is holistisch kindertherapeut en heeft in 2014 het Joepspel en de Reken- en spellingbootcamp bedacht voor kinderen bij wie het leren niet vanzelf gaat. Ook is zij mede-auteur van vier speelse intervisemethoden. Na haar propedeuse op de Pabo, heeft ze zich na haar opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de HvA en Jobcoaching & Trajectbegeleiding aan de Universiteit van Utrecht verder ontwikkeld op meerdere gebieden rondom coaching en ontwikkeling. Bij al haar werkzaamheden weet zij haar creatieve talenten ten volle te benutten. Zij is een pionier en een creator in hart en ziel. Naast het geven van trainingen aan professionals op verschillende gebieden, begeleidt zij kinderen op speelse wijze en ontwikkelt zij regelmatig nieuwe producten. i.verloop @lerenaandezaan.nl

Annelies Oudejans is oprichtster van het pluslokaal in Wormer. Zij helpt pubers op weg bij het Leren Leren in haar praktijk Blij-Leren. De zoektocht van Annelies naar een andere manier van invulling binnen het onderwijs voor meer- en hoogbegaafden begon in 2015 in Suriname. Haar beide kinderen zaten daar op een Nederlandse basisschool. Helaas liep de oudste vast in het onderwijs, na onderzoeken en testen bleek hij hoogbegaafd. Zowel in Nederland als in Suriname merkte zij dat er nog weinig kennis was omtrent hoogbegaafdheid en hoe daarmee om te gaan op school. Vaak zie je dat ervan uitgegaan wordt dat slimme kinderen zich wel redden, echter de keerzijde is dat kinderen niet genoeg uitgedaagd of gehoord worden waardoor kinderen vastlopen in het onderwijs. Annelies volgde cursussen, trainingen en workshops rondom educatie en hoogbegaafdheid. Een zoektocht volgde naar hoe ze op een andere manier tegemoet kon komen aan de leerhonger van meer- en hoogbegaafde kinderen en jongeren. aoudejans @blij-leren.nl
We werken graag samen met:

Astrid de Kruijff
Gezins- en kindertherapeut en kernvisiecoach
Met diverse methodes kijkt Astrid wat er nodig is om ouder en kind weer in hun kracht te zetten en zelfvertrouwen op te bouwen. Soms ligt de oorzaak van de problemen dieper en moet je een stukje terug in de tijd om te achterhalen wat er aan de hand is. Astrid is Kernvisiecoach waardoor in veel gevallen vergoeding via de gemeente mogelijk is.

Myrte Verloop
Young Leaders trainer
Naast haar werk bij Local Heroes MDT waar ze jongeren begeleidt, assisteert Myrte ook regelmatig bij bij Leren aan de Zaan. Zij is gecertificeerd Young Leaders trainer en gebruikt inzichten uit de NLP om jongeren te helpen het beste uit zichzelf te halen.
Volg ons op Insta of op Facebook
In onze rugzak
Wij zijn dol op leren en wij hebben daardoor een volle rugzak met kennis en ervaring:
- Rekenbootcamp®;
- Spellingbootcamp®;
- Project Based Learning®;
- Taal in blokjes®;
- Ik leer anders®;
- Leren leren®;
- Strong Kids®;
- NLP.
- De kracht van acht®;
- (Z)AANproject®;
- Reversie Methode®;
- Alle teksten de baas®
- Out-of-the-box intervisie®;
- Kernvisie methode®;
- Eerst bewegen, dan leren®;
Gezins-en kindertherapie.
- Integrale traject begeleiding;
- Holistische kindertherapie;
- Loopbaanbegeleiding;
- EFT met kinderen;
- Kindertekeningen lezen;
- Opstellingen;
- Werkgeheugen training;
- Creatieve kindercoaching.