Beeldend Talent, gebruik waar je sterk in bent!
Waarom een kind niet tot leren komt, kan verschillende oorzaken hebben. Door de lesstof op een ontspannen en individuele manier spelend, beeldend en bewegend aan te bieden, lukt het wel om de aandacht van het kind vast te houden. Of het nu gaat om rekenen, spelling, schrijven, lezen, het trainen van het werkgeheugen of het bouwen aan zelfvertrouwen. Zit je lekker in je vel? Dan lukt het leren wel!

Kijken naar wat wel werkt
Afhankelijk van de hulpvraag kijken we welke begeleiding het meest passende is. Lekker bewegen of liever rustig zitten en de lesstof op een beeldende en creatieve manier leren? Samen proberen we verschillende manieren, het kind geeft vaak al heel snel aan wat voor hem of haar prettig werkt. De beelden, kleuren en beweging zorgen voor een optimale samenwerking tussen verschillende delen in het brein, waardoor het begrijpen, memoriseren en reproduceren van de lesstof makkelijker gaat. Door beweging krijgt je brein meer zuurstof en worden gelukstofjes aangemaakt.

Beeldend en bewegend leren
Beelddenkers leren anders. Zij onthouden wat ze zien, niet wat ze horen. Beelddenkers zijn creatieve denkers, die je met visueel aantrekkelijke, verhelderende materialen kunt boeien. Beelddenken is een prachtige gave waar je gebruik van kunt leren maken. Beweging heeft positieve invloeden op het leren. Naast nuttig, is beeldend en bewegend leren ook nog eens heel erg leuk! Op een ontspannen manier werken we stap voor stap aan het versterken van de basis van rekenen en spelling, maar met name aan het terugvinden van het zelfvertrouwen en het plezier in leren.

Inge Verloop is holistisch kindercoach en heeft in 2014 het Joepspel, Rekenbootcamp en Spellingbootcamp bedacht voor kinderen bij wie het leren niet vanzelf gaat. Ook is zij mede-auteur van vier speelse intervisiemethoden. Na haar propedeuse op de Pabo, heeft ze zich na haar opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de HvA en Jobcoaching & Trajectbegeleiding aan de Universiteit van Utrecht verder ontwikkeld op meerdere gebieden rondom coaching en ontwikkeling. Bij al haar werkzaamheden weet zij haar creatieve talenten ten volle te benutten. Zij is een pionier en een creator in hart en ziel. Nieuwe producten en diensten ontwikkelen die nog niet bestaan, is haar lust en haar leven en ze weet daarmee ook andere mensen te inspireren. Naast het geven van trainingen aan professionals op verschillende gebieden, begeleidt zij kinderen op speelse wijze in haar praktijk ‘Beeldend Talent‘.